Waarom u geen stopcontact in uw meterkast heeft

Vaak zijn mijn klanten op zijn minst een beetje verwonderd over het feit dat er geen stopcontact in de meterkast zit in hun toch zo moderne nieuwbouwwoning. Iedereen wil tegenwoordig toch een modem aansluiten?

Het antwoord op deze veelgestelde vraag is hetzelfde als op zovele vragen. Geld.

Een aannemer verdient op de ruwbouw van uw huis tussen de nul en twee procent van de totale bouwsom. Maximaal een paar duizend euro.

Het klinkt misschien gek, maar in tijden van crisis kan het juist gunstig zijn om projecten tegen kostprijs te bouwen. Loonkosten gaan natuurlijk gewoon door als er helemaal geen werk is, en dan moeten de bouwbedrijven mensen ontslaan. Of erger, ze gaan failliet.

Maar als een project eenmaal tegen kostprijs is binnengehengeld ontstaan er voor de aannemer nieuwe mogelijkheden om geld te verdienen. Hij laat zich van zijn meest creatieve kant zien en weet allerhande werkjes aan te bieden op de zogenoemde meerwerklijst.

Eén van die klusjes is het plaatsen van een stopcontact in de meterkast. Gangbare bedragen op de meerwerklijst zijn € 175,- of zelfs € 225,-.

Als meerwerk aanbieden wat noodzakelijk is is twijfelachtig, maar als je de prijzen ziet weet je het zeker. Het gaat om geld.

Geef een reactie