Stopcontact op een aparte groep plaatsen?

Als ik met een klant bespreek op welke groep het stopcontact geplaatst moet gaan worden komt nogal eens dezelfde vraag om de hoek kijken. Kan het stopcontact ook op een aparte groep geplaatst worden?

In verreweg de meeste gevallen kunnen wij voor niet al te veel geld een extra groep installeren. U kunt dit zelf zien als u uw groepenkast bekijkt.

Let u daarbij op het volgende:

  1. Heeft u een moderne groepenkast met schakelaartjes in plaats van zekeringen (stoppen)?
  2. Is er nog plaats vrij naast de installatieautomaten (officiële naam van de groepenschakelaars)?
  3. Is er één of meer aardlekschakelaars aanwezig die minder dan vier groepen beveiligt?

Een voorbeeld:

Kan er nog een groep bij?

Vraag 1 en 2 zijn snel met ja beantwoord. Voor vraag 3 moeten we kijken naar de onderste rij schakelaars. De meest linkse schakelaar betreft de hoofdschakelaar, waar we geen aandacht aan hoeven te besteden.  Daarnaast zien we de twee aardlekschakelaars. Er staat onder geschreven (helaas onleesbaar op de foto) “Aardlekschakelaar, beveiligt de groene/witte groepen”. Er zijn drie witte en drie groene groepen en drie is minder dan vier, dus ook deze vraag kunnen we positief beantwoorden.

Er kan links een witte groep bijgemaakt worden (of rechts een groene). Dit kost € 75,- Als beide aardlekschakelaars al vier groepen beveiligen mag er er geen extra groep op gezet worden en moet er een aardlek bij.  Omdat dit ook weer €100,- kost denken we graag met u mee om te zien of het slimmer kan.

Twijfelt u, of is uw situatie minder duidelijk? Neemt u dan gerust contact op, of upload hier een foto van uw groepenkast. Wij nemen zoals gebruikelijk direct contact met u op. (Niet schrikken.)

Uw email (vereist)

Uw foto (vereist)

Eventueel een bericht of telefoonnummer.

Geef een reactie