Internetten via het stopcontact

Naast draadloos en bekabeld netwerken is er nu de mogelijkheid om het signaal door uw huis te transporteren via de elektrische bedrading die in elk huis aanwezig is. Dit kan nuttig zijn als het moeilijk is om kabels te trekken en er toch een hogere snelheid wordt gevraagd.

Het werkt zo:

  • U koopt een set van 2 of meer Home Plug adapters
  • De eerste adapter plaatst u in het stopcontact in de meterkast en verbindt deze d.m.v. een UTP kabeltje met uw modem
  • De overige adapters kunt u in elk gewenst stopcontact steken, deze verbindt u weer met een UTP kabeltje aan uw computer of een ander apparaat

Wij helpen u graag met het optimaliseren van de snelheid van uw Home Plug netwerk.

Moet het modem in de meterkast?

Niets moet natuurlijk, maar het is zeker verstandig! Uw internet is het snelst als de afstand tussen het punt waar de kabel het huis binnenkomt en het modem zo kort mogelijk is.

Als u ooit problemen krijgt met uw internetverbinding is de eerste vraag van de helpdesk:

Waar staat uw modem?

Indien u dan kunt antwoorden dat deze zich naast de plek bevindt waar de kabel binnenkomt, zal men u zonder problemen helpen het probleem op te lossen. Maar als u het modem in de huiskamer of computerkamer heeft staan, wordt daar vaak het probleem aan geweten en daar schiet u niets mee op.

Als u kunt kiezen, zet (of hang) het modem dan altijd in de meterkast!

Klant op voorhand al tevreden!

Wat een wonder, dat internet! Mijn klanten zijn tegenwoordig al lovend voor dat ik geleverd heb.

Hier vindt u een verslag van het resultaat.

Stopcontact op een aparte groep plaatsen?

Als ik met een klant bespreek op welke groep het stopcontact geplaatst moet gaan worden komt nogal eens dezelfde vraag om de hoek kijken. Kan het stopcontact ook op een aparte groep geplaatst worden?

In verreweg de meeste gevallen kunnen wij voor niet al te veel geld een extra groep installeren. U kunt dit zelf zien als u uw groepenkast bekijkt.

Let u daarbij op het volgende:

  1. Heeft u een moderne groepenkast met schakelaartjes in plaats van zekeringen (stoppen)?
  2. Is er nog plaats vrij naast de installatieautomaten (officiële naam van de groepenschakelaars)?
  3. Is er één of meer aardlekschakelaars aanwezig die minder dan vier groepen beveiligt?

Een voorbeeld:

Kan er nog een groep bij?

Vraag 1 en 2 zijn snel met ja beantwoord. Voor vraag 3 moeten we kijken naar de onderste rij schakelaars. De meest linkse schakelaar betreft de hoofdschakelaar, waar we geen aandacht aan hoeven te besteden.  Daarnaast zien we de twee aardlekschakelaars. Er staat onder geschreven (helaas onleesbaar op de foto) “Aardlekschakelaar, beveiligt de groene/witte groepen”. Er zijn drie witte en drie groene groepen en drie is minder dan vier, dus ook deze vraag kunnen we positief beantwoorden.

Er kan links een witte groep bijgemaakt worden (of rechts een groene). Dit kost € 75,- Als beide aardlekschakelaars al vier groepen beveiligen mag er er geen extra groep op gezet worden en moet er een aardlek bij.  Omdat dit ook weer €100,- kost denken we graag met u mee om te zien of het slimmer kan.

Twijfelt u, of is uw situatie minder duidelijk? Neemt u dan gerust contact op, of upload hier een foto van uw groepenkast. Wij nemen zoals gebruikelijk direct contact met u op. (Niet schrikken.)

Uw email (vereist)

Uw foto (vereist)

Eventueel een bericht of telefoonnummer.

Gratis stopcontact in de meterkast? Ontwerp ons logo!

Ik ben goed in stopcontacten in de meterkast, niet in grafisch ontwerpen.

Toch streef ik naar een aansprekende website voor mijn bedrijf. Ontwerp een logo voor stopcontactindemeterkast.nl en ik leg uw stopcontact gratis aan!

logo uploaden…

UPDATE 2 maart : Bedankt voor de inzendingen! Bedankt Alan voor het Superontwerp!

Op welke groep moet ik mijn stopcontact plaatsen?

Bij het indelen van de groepen wordt gekeken naar het opgenomen vermogen. Wilt u uw stopcontact alleen gebruiken voor het internet modem? Dan kan deze op elke groep worden bijgeplaatst, aparte groepen voor wasmachines en dergelijke daargelaten. Gewoonlijk kan het stopcontact dan op de groep ‘hal’ of ‘entree’.

Wilt u bijvoorbeeld incidenteel uw stofzuiger of de hogedrukreiniger kunnen aansluiten in de meterkast, dan wordt het een ander verhaal. Deze apparaten gebruiken al snel een kilowatt of meer. In zulke gevallen is het verstandiger om voor de groep ‘woonkamer’ of ‘schuur’ te kiezen. Een ander voordeel hiervan is dat u in het geval van een storing in de groep ‘entree’ eenvoudig voor licht in de meterkast kunt zorgen om zo het probleem te verhelpen.

Waarom u geen stopcontact in uw meterkast heeft

Vaak zijn mijn klanten op zijn minst een beetje verwonderd over het feit dat er geen stopcontact in de meterkast zit in hun toch zo moderne nieuwbouwwoning. Iedereen wil tegenwoordig toch een modem aansluiten?

Het antwoord op deze veelgestelde vraag is hetzelfde als op zovele vragen. Geld.

Een aannemer verdient op de ruwbouw van uw huis tussen de nul en twee procent van de totale bouwsom. Maximaal een paar duizend euro.

Het klinkt misschien gek, maar in tijden van crisis kan het juist gunstig zijn om projecten tegen kostprijs te bouwen. Loonkosten gaan natuurlijk gewoon door als er helemaal geen werk is, en dan moeten de bouwbedrijven mensen ontslaan. Of erger, ze gaan failliet.

Maar als een project eenmaal tegen kostprijs is binnengehengeld ontstaan er voor de aannemer nieuwe mogelijkheden om geld te verdienen. Hij laat zich van zijn meest creatieve kant zien en weet allerhande werkjes aan te bieden op de zogenoemde meerwerklijst.

Eén van die klusjes is het plaatsen van een stopcontact in de meterkast. Gangbare bedragen op de meerwerklijst zijn € 175,- of zelfs € 225,-.

Als meerwerk aanbieden wat noodzakelijk is is twijfelachtig, maar als je de prijzen ziet weet je het zeker. Het gaat om geld.

Met de neus in de boter

Vaak kom ik op pas opgeleverde nieuwbouwlocaties om er een stopcontact te plaatsen. In zo’n geval maak ik altijd van de nood een deugd door ook even bij de buren langs te lopen. Als de aannemer bij het ene huis geen stopcontact in de meterkast heeft geplaatst dan weet ik wel hoe het in de rest van de straat is.

Wat er gisteren gebeurde is toch wel straf te noemen. Op het moment dat mijn wijsvinger het knopje van de deurbel raakte, zag ik via de zijruit een meneer voorovergebogen in de meterkast turen.

Hij had zijn internetmodem in zijn hand. De man had snel opengedaan en ik vertelde dat ik stopcontacten in de meterkast plaats omdat deze normaal niet tijdens de bouw worden geplaatst.

Compleet verbouwereerd haalde hij zijn vrouw erbij. “Moet je nou horen!”, riep hij. “Sta ik nét te kijken waar ik mijn modem aan moet sluiten, belt er een jongen aan die daarvoor de stopcontacten installeert!”

Een half uurtje later kon ook deze meneer internetten in zijn nieuwe huis.

Nieuwe fluisterstille installatie

Geluidloos installeren? Dat kan!

Bijna dan. Het installeren van een stopcontact duurt maar een half uurtje. Daarom is het handig als u dit na uw werk kunt laten doen. Als wij ’s avonds komen gebruiken we geen schroefboormachine en hameren we geen spijkerclips, maar schroeven we alles ouderwets met het handje op zijn plek.

Wel zo fijn voor de buren. En uw kinderen zullen er niet wakker van liggen!